Recept slasoep met croutons
Benodigdheden
Voor 4 personen:
- 2 kropsla (de buitenste bladeren) van ‘t Hummelhûs
- 2 teentjes geperste knoflook van ‘t Hummelhûs
- 1 ui fijn gesneden van ‘t Hummelhûs
- 100 gram margarine
- 2 dl room
- 1 liter kippen bouillon
- ½ Friese droge worst van slagerij Spijkerman
- 2 plakken desem brood van bakkerij Bolhuis
- 4-5 plakken Riperkrite kaas van kaasboerderij de Deelen
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook van ‘t Hummelhûs
(Bereidingstijd: 15-20 minuten)
“ Tip van Reitse: de binnenste slabladeren zijn het lekkerst om als salade te eten ”
Bereidingswijze
- Snij de worst in dunne plakjes, bak ze uit in een koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Beleg de plakken brood royaal met Riperkrite kaas.
- Toast deze broodjes in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.
- Laat de toast afkoelen en snij in dobbelsteentjes.
- Neem de buitenste bladeren van de kroppen sla en snijd in repen.
- Was de slabladeren en laat ze hierna goed uitlekken (houd 5 eetlepels sla apart als garnituur).
- Bak de ui en knoflook in de margerine, deze mogen niet verkleuren!
- Voeg de gesneden sla toe en roer totdat de sla geheel geslonken is.
- Voeg de bouillon en room toe en laat alles 3 minuten doorkoken.
- Neem een staafmixer en pureer de soep, zeef de soep hierna.
- Soep op smaak brengen met peper en zout.
- Verdeel de apart gehouden sla en de worstspekjes over 4 soepkommen.
- Giet de hete soep erover, leg de croutons er bovenop en garneer met fijngesneden bieslook.
Nog niet uitgekookt? - Ook dit is lekker...
-
Asperge recepten
-
Rood fruit recept
-
Worst lolly's recept