Ga naar inhoud

Recept slasoep met croutons

Benodigdheden

Voor 4 personen:

(Bereidingstijd: 15-20 minuten)

Krop sla

Tip van Reitse: de binnenste slabladeren zijn het lekkerst om als salade te eten

Bereidingswijze

  • Snij de worst in dunne plakjes, bak ze uit in een koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Beleg de plakken brood royaal met Riperkrite kaas.
  • Toast deze broodjes in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.
  • Laat de toast afkoelen en snij in dobbelsteentjes.
  • Neem de buitenste bladeren van de kroppen sla en snijd in repen.
  • Was de slabladeren en laat ze hierna goed uitlekken (houd 5 eetlepels sla apart als garnituur).
  • Bak de ui en knoflook in de margerine, deze mogen niet verkleuren! 
  • Voeg de gesneden sla toe en roer totdat de sla geheel geslonken is.
  • Voeg de bouillon en room toe en laat alles 3 minuten doorkoken.
  • Neem een staafmixer en pureer de soep, zeef de soep hierna.
  • Soep op smaak brengen met peper en zout.
  • Verdeel de apart gehouden sla en de worstspekjes over 4 soepkommen.
  • Giet de hete soep erover, leg de croutons er bovenop en garneer met fijngesneden bieslook.
Pan keuken koken

Nog niet uitgekookt? - Ook dit is lekker...