Ga naar inhoud
MAP

Optreden Byzantijns Mannenkoor Friesland

Drachten

Het Byzantijns Mannenkoor Friesland heeft als doelstelling bekendheid te geven aan de Oosters-orthodoxe kerkmuziek en vertolkt volksliederen uit Oost-Europese landen.

Het Byzantijns Mannenkoor Friesland heeft als doelstelling bekendheid te geven aan de Oosters-orthodoxe kerkmuziek en vertolkt volksliederen uit Oost-Europese landen. Het Byzantijnse Mannenkoor Friesland staat onder begeleiding van dirigente Nana Tchikhinashvili, zij is afkomstig uit Georgië. Byzantijnse muziek kenmerkt zich door emotie, gebed en diepgang.

Unesco heeft de Byzantijnse zang op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed geplaatst het “immaterieel erfgoed van de menselijkheid”. De kerkmuziek gaat meer dan duizend jaar terug. De oorsprong ligt in de Griekse en Bulgaarse zang. In de 19e eeuw wordt de kloof, tussen de oude kerkzang en de meer verwereldlijkte kerkmuziek steeds groter en men keert terug naar de eigen wortels.

Het Byzantijnse Mannenkoor Friesland met ruim 20 leden afkomstig uit de 3 noordelijke provincie is uniek in Friesland. Nana Tchikhinashvili is naast dirigente ook professioneel zangeres (mezzosopraan), componiste en docente. Altijd is ze op zoek om de ziel van de muziek bloot te leggen. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Kenmerkend is de geheel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe basstemmen. Zij heeft haar cultuur aan het koor overgedragen. Zo voeren de mystieke klanken de luisteraar naar andere tijden en plekken.

Dit a capella koor zingt volgens de Byzantijnse traditie dat de menselijke stem in staat is God te loven. Op de website van dit koor staat meer informatie daar kunt u ook naar toe browsen.

Wanneer:
20 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Optreden Byzantijns Mannenkoor Friesland

Doopsgezinde Kerk
Zuiderbuurt 26
9203CX Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten