Ga naar inhoud
MAP

Honing slingeren op de bijendag van het Buitencentrum

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

Kom tijdens de bijendag ism met Imkersvereniging Ooststellingwerf luisteren naar de verhalen en ga zelf honing slingeren.

KOM HONING SLINGEREN BIJ DE BIJENDAG

Op zondag 14 juli wordt bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijen- en imkerdag gehouden. Deze dag is een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Imkersvereniging Ooststellingwerf in het kader van de Open Imkerijdagen, die in dit weekend door het hele land worden gehouden en bezoekers een inkijkje geven in dit bijzondere vak.

De Bijendag duurt van 10.00-16.00 uur en heeft een kleinschalige opzet.

Wat doet de imker?

Op het voorterrein bij het Buitencentrum staat een tent waar je van alles te weten kunt komen over het imkersvak. De mensen van Imkersvereniging Ooststellingwerf, een vereniging die al ruim 125 jaar bestaat, houden soms al tientallen jaren bijen en weten hier boeiend over te vertellen. Aan de hand van meegebrachte materialen kunnen ze laten zien wat er allemaal bij komt kijken als je een of meerdere bijenvolken wilt houden en wat er allemaal in een bijenleven gebeurt.

Binnen in het Buitencentrum kun je op een groot scherm naar een interessante bijenfilm kijken.

Kom erBIJ

Op deze bijzzzondere dag zijn er ook leuke activiteiten te doen voor het hele gezin. Tijdens de dierenspeurtocht ā€œBea de Bijā€ leer je van alles over de bij. Want wist je dat er naast de honingbij wel 360 soorten wilde bijen bekend zijn die in Nederland voorkomen? Die leven niet in een bijenkast, maar zoeken zelf een plekje om eitjes te leggen. De speurtocht kun je zelfstandig lopen en na afloop ontvang je je eigen bijenhotelletje om thuis op te hangen. De kosten bedragen ā‚¬3,50 per kind en aanmelden kan viaĀ www.staatsbosbeheer.nl/beadebijdfw

Van bij naar boterham

De speurtocht is heel goed te combineren met de activiteit honing slingeren. Na een presentatie van de imker over hoe de honing uit de raten wordt gehaald, mag je zelf je eigen potje honing slingeren. Zo weet je na je bezoek aan de bijendag waar honing vandaan komt, voordat je het op je boterham kunt smeren.

Het honing slingeren gebeurt op vaste tijden, waarvoor je een ticket kunt reserveren viaĀ www.staatsbosbeheer.nl/honingslingerendfwĀ 

De kosten zijn ā‚¬6,50 per persoon. Het potje honing (250 gram) mag uiteraard mee naar huis.

Informatie in het kort:

Datum: zondag 14 juli 2024

Tijd: 10.00-16.00 uur

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Prijs: gratis (m.u.v. de speurtocht en het honing slingeren)

Wanneer:
14 juli
Prijsinformatie:
Vanaf ā‚¬ 6,50 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Honing slingeren op de bijendag van het Buitencentrum
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten