Ga naar inhoud
MAP

Van Harenstraat 24

Wolvega

Klaas Van der Schuit registreerde zijn vishandel en kruidenierswinkel begin jaren 30 voor het eerst bij de Kamer van Koophandel. Zijn vader Anne was ook visboer. De winkel zat toen nog aan het eind van de Grindweg. Zijn vrouw Marie Koopmans verkocht de...

Klaas Van der Schuit registreerde zijn vishandel en kruidenierswinkel begin jaren 30 voor het eerst bij de Kamer van Koophandel. Zijn vader Anne was ook visboer. De winkel zat toen nog aan het eind van de Grindweg. Zijn vrouw Marie Koopmans verkocht de grutterswaren aan de voorkant en aan de achterkant in een klein kamertje had Klaas zijn vishandel. Daarnaast stond hij jarenlang met zijn viskar op de hoek bij het oude gemeentehuis, nu het Stadhuys. In 1961 verhuisden zij naar de Van Harenstraat, waar zij in het pand van dierenwinkel De Goudvink, een viswinkel begonnen. Zoon Anne werkte toen al bij hun. In 1967 kwam Anne met zijn vrouw Wille bij hun in het bedrijf, 60 jaar lang stond Anne van der Schuit met zijn viskraam elke woensdag op de Wolvegaster weekmarkt. 

De vierde generatie Van der Schuit, dochter Gina met haar man William, zit nu in dit pand en als visspecialist maken zij de lekkerste kibbeling van Friesland.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Van Harenstraat 24

Van Harenstraat 24
Wolvega
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten